Bülbülzade Vakfı, "Arzın imarını ve neslin ıslahı" düsturunu kendisine ilke edinmek üzere 1994 yılında kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Vakıf, Gaziantep başta olmak üzere Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinde eğitim, sağlık, kültür, sanat, spor, gıda, yardım, gençlik, kadın, aile, çevre, gönüllülük, medya, araştırma, geliştirme, uluslararası ilişkiler gibi alanlarda faaliyetler yürütmektedir.
Bülbülzade Vakfı, kurulduğu günden beri binlerce insanın hayatına dokunmuş ve onlara eğitim, sağlık, gıda, barınma, iş, meslek, sosyal uyum gibi konularda destek olmaya devam etmektedir. Vakıf, özellikle Suriye’deki iç savaş sonrası Gaziantep’e gelen mültecilere yönelik yaptığı çalışmalarla insana olan duyarlılığını ön plana çıkarmaktadır.
Vakıf, mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak, onlara eğitim, sağlık, psikolojik danışmanlık, mesleki yeterlilik, girişimcilik, istihdam, sosyal uyum gibi hizmetler sunmak, onların topluma entegrasyonunu sağlamak için çeşitli projeler yürütmeye devam etmektedir.
Bülbülzade Vakfı, aynı zamanda Gaziantep’in kültür, sanat, spor ve medya hayatına da katkıda bulunmaya devam ediyor. Katre Sanat Merkezi, İstikrar Spor Kulübü, Şafak Radyo, Ortadoğu Medya, BEKAM gibi birimlerle şehrin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlıyor. Vakıf, ayrıca Anadolu Öğrenci Birliği, Mozaik Kadın Derneği, Hayata Dokun Yetim Derneği gibi kendi bünyesindeki paydaşları ile işbirliği yaparak gençlik, kadın ve yetim çalışmaları da yürütmektedir.
In addition to Gaziantep, Bülbülzade Foundation carries out joint projects by cooperating with many institutions and organizations at national and international level in many parts of Turkey and the world, and organizes events such as conferences, seminars, symposiums, panels, workshops, congresses, fairs, festivals, competitions, camps, trips, exhibitions, and shows.
The Foundation is the pioneer of a civil and original march in Gaziantep that is sensitive to national and world issues, adopting principles such as volunteerism, independence, transparency and universality. The Foundation has a mission that protects and develops human dignity, tries to spread goodness in all areas of life, and invests in the future of society. In this context, it continues to work to keep the spirit of knowledge, wisdom, service and sacrifice alive in many urban centers of our country. The foundation is always looking for new volunteers, supporters, stakeholders and collaborators and invites them to the foundation's big family.
Gaziantep, tarihi boyunca kültür ve medeniyet alanında önemli bir merkez olmuş müstesna bir şehirdir. Bu şehrin manevi mihmandarlarından biri ise Müderris Bülbülzade Abdullah Edip Efendi’dir. O, çeşitli medreselerden aldığı eğitimle ilimde yükselmiş, Dar’ul Fünun’da öğretim üyesi olmuş, Gaziantep’te eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler alanında pek çok eser bırakmıştır.