Gaziantep Valiliği'nde Göç Değerlendirme Toplantısı
HABERLER
ANA SAYFA
Gaziantep Valiliği'nde Göç Değerlendirme Toplantısı
Gaziantep Valiliği'nde Göç Değerlendirme Toplantısı

Gaziantep Valiliği'nde Göç Değerlendirme Toplantısı

07 Ağustos 2024

6 Ağustos 2024 tarihinde Gaziantep Valiliği'nde gerçekleştirilen göç toplantısına Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcıları ve ilgili kurum amirleri katıldı. Ayrıca Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, Gaziantep Suriye Topluluğu Başkanı Mustafa Hüseyin ve göçmen hizmetleri merkezi temsilcileri de toplantıda yer aldı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, toplantıda ifade edilen her öneri ve sorunun titizlikle incelenerek gereğinin yapılacağını belirtti. Çeber, devletimizin göç ve göçmenlerle ilgili uyguladığı politikalara güvenilmesi gerektiğini, her şeyin gereğinin düşünüldüğünü ve bu konularda karışıklıklı hassasiyetle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı, şehirdeki huzuru sağlamak adına hassasiyetle çalıştıklarını ifade ettiler. Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir ise düzenli toplantılar yapılmasının önemine değinerek, sosyal medyada yayılan haberlere karşı duyarlı olunması gerektiğini ve çözülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gaziantep’te ve güvenli bölgede lise çağındaki çocukların eğitime yönlendirilmesinin ve takip edilmesinin önemini vurguladı. Aldemir Suriyeli derneklerin, ev sahibi vatandaşlara yönelik aktivite; Türk sivil toplum kuruluşlarının da, göçmenlere yönelik aktivite yapmalarının sağlanabileceğini belirtti.

Toplantı, Suriyelilerle Türk toplumunun birlikte yaşama arzusunu pekiştirecek çözümler ve iş birliği önerileriyle son buldu.

FOTO GALERİ
Medya galeri-0
Medya galeri-1
Medya galeri-2
Medya galeri-3

Bülbülzade Vakfı tarafından yürütülen faaliyetlere destek olarak, insanlığa umut olma adına bir adım atabilirsiniz.

Siz de iyiliğin bir parçası olun!
HIZLI BAĞIŞ
Proje seçiniz
₺ 250
₺ 500
₺ 750