Genç Gönüllülerimiz Srebrenitsa’da!
HABERLER
ANA SAYFA
Genç Gönüllülerimiz Srebrenitsa’da!
Genç Gönüllülerimiz Srebrenitsa’da!

Genç Gönüllülerimiz Srebrenitsa’da!

20 Temmuz 2024

Bosna Hersek'te insani yardım, eğitim, gençlik ve sağlık gibi alanlarda aktif faaliyet gösteren MFS Emmaus'un ev sahipliğinde düzenlenen Gençlik Çalışma Kampı, 14 Temmuz-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Bülbülzade Vakfı ve Anadolu Öğrenci Birliği'nden 7 genç gönüllünün de katıldığı kamp, Srebrenitsa'nın Pale bölgesinde gençler için faaliyet gösterecek kamp alanı inşaatına yardım etmeyi amaçlıyor.

Srebrenitsa Anneleri Derneği Başkanı Nermin Alivuković'in açılış konuşması ile başlayan kampta genç gönüllüler, bir yandan inşaat çalışmalarına destek verirken öte yandan kültürel etkinliklere katılıyorlar. Türkiye, Belçika, Fransa, Sırbistan ve Bosna gibi farklı ülkelerden gelen gençler, birbirleriyle işbirliği yapma ve kültürel alışverişte bulunma imkanı elde ediyor.

25 Temmuz’da sona erecek kampta gençler, Silver Frame adlı film festivaline katıldılar. Aynı zamanda Srebrenitsa katliamının tarihine yönelik geziler düzenleyerek, bu acı dolu olayda hayatını kaybeden şehitlerin annelerini ziyaret ettiler. Kampın son günlerinde ise Saraybosna gezisi gerçekleştirilecek ve gençler Bosna Hersek'in diğer tarihi ve kültürel bölgelerini keşfetme fırsatı bulacaklar.

Farklı ülkelerden ve kültürlerden 70'e yakın gencin katıldığı gençlik çalışma kampı, gençlerin toplumsal farkındalıklarını artırırken, uluslararası dostluklar kurmalarına da olanak sağlıyor.
 

FOTO GALERİ
Medya galeri-0
Medya galeri-1
Medya galeri-2
Medya galeri-3
Medya galeri-4
Medya galeri-5
Medya galeri-6
Medya galeri-7
Medya galeri-8

Bülbülzade Vakfı tarafından yürütülen faaliyetlere destek olarak, insanlığa umut olma adına bir adım atabilirsiniz.

Siz de iyiliğin bir parçası olun!
HIZLI BAĞIŞ
Proje seçiniz
₺ 250
₺ 500
₺ 750