GENÇLİK ÇALIŞANLARIMIZ LİTVANYA’DA
HABERLER
ANA SAYFA
GENÇLİK ÇALIŞANLARIMIZ LİTVANYA’DA
GENÇLİK ÇALIŞANLARIMIZ LİTVANYA’DA

GENÇLİK ÇALIŞANLARIMIZ LİTVANYA’DA

07 Ağustos 2024

Bilimder tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ KA210 “Gençler İçin Aktif Vatandaşlık Kılavuzu” projesinin ilk faaliyeti kapsamında gençlik çalışanlarımız Litvanya’nın Vilnius şehrinde gerçekleştirilen “Teorik Perspektiften Aktif Vatandaşlık” çalıştayına katıldı.

Proje ortağı Tavo Europa’nın ev sahipliğinde yapılan aktivite, kurum tanıtımları ve tanışma ile başladı. Aktif vatandaşlık ve demokratik hayata katılım; gençlik alanında çalışan STK'lar için aktif vatandaşlık farkındalığı; aktif vatandaşlık için STK'ların ve gençlerin sahip olması gereken yetkinlikler gibi konuların ele alındığı aktivitede toplamda 18 katılımcı yer aldı. Aktivitede uzman sunumlarının yanı sıra Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir tarafından “Gençlik STK’ları ve Aktif Vatandaşlık” konulu bir seminer gerçekleştirildi.

Sunum ve oturumların ardından Litvanya Başbakanlık Konutu’nda bulunan Sivil Eğitim Merkezi’ne ve Litvanya Parlamentosu’na gezi düzenlendi.

Katılımcılara YouthPass sertifikalarının takdim edilmesi ile sona eren aktivitenin ikincisi, 26-31 Ekim 2024 tarihlerinde Gaziantep’te yapılacak.

Proje sonunda ise her iki ortak kurumun katkılarıyla “Gençler İçin Aktif Vatandaşlık Kılavuzu” ve “Gençler İçin Aktif Vatandaşlık Eğitimi Müfredatı” oluşturulacak. 
 

FOTO GALERİ
Medya galeri-0
Medya galeri-1
Medya galeri-2
Medya galeri-3
Medya galeri-4
Medya galeri-5
Medya galeri-6
Medya galeri-7
Medya galeri-8
Medya galeri-9
Medya galeri-10
Medya galeri-11
Medya galeri-12
Medya galeri-13
Medya galeri-14
Medya galeri-15
Medya galeri-16
Medya galeri-17
Medya galeri-18
Medya galeri-19
Medya galeri-20
Medya galeri-21
Medya galeri-22
Medya galeri-23

Bülbülzade Vakfı tarafından yürütülen faaliyetlere destek olarak, insanlığa umut olma adına bir adım atabilirsiniz.

Siz de iyiliğin bir parçası olun!
HIZLI BAĞIŞ
Proje seçiniz
₺ 250
₺ 500
₺ 750